onsdag 19 mars 2008

Daim Cheesecake


Hittat ett helt underbart recept på Daim Cheesecake.
Så nu tänker jag absolut dela med mig det.. :)

BOTTEN:
250 g chokladkakor, exempelvis Mariekex med chokladsmak eller chocolate chip cookies
150 g smör
FYLLNING:
2 blad gelatin (öka med 1/2 blad gelatin om tårtan serveras samma dag)
400 g cream cheese
1 burk (250 g) Kesella lätt
2 dl vispad grädde
3/4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl mjölk
Cirka 150 g daimkulor eller grovt krossade daimbitar
Gör så här:
1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Stöt kakorna ganska fint i en mortel eller mixa dem i en matberedare. Smält smöret, rör ner det i kaksmulorna och blanda till en smulig massa. Tryck ut smulorna i formens botten och ordentligt upp på kanterna. Låt stå kallt en stund.
2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Rör cream cheesen smidig och blanda ner Kesellan. Använd elvisp om cream cheesen känns hård. Vispa grädden luftig tillsammans med florsocker och vaniljsocker.
3. Hetta upp mjölken i en skål i mikron eller i en liten kastrull på spisen. Ta mjölken från värmen, låt vattnet rinna av från gelatinet och låt gelatinbladen smälta helt i mjölken. Rör ner mjölkblandningen i cream cheesen. Vänd ner grädden och blanda till en jämn smet.
4. Strö lite daimkulor i botten av pajskalet och lägg på ett lager av smeten. Strö ordentligt med daimkulor på smeten, men spar lite till dekoration. Häll resten av smeten i skalet och jämna till toppen. Låt stå kallt och stelna i minst fyra timmar, helst över natten. Lossa försiktigt tårtan från formen och dekorera med daimkulor.

Inga kommentarer: