lördag 9 februari 2008

En timma kvar


Surrar runt på nätet.. för att få tiden att gå lite snabbare.
eftersom det är ju knappast en timma kvar till melodifestivalen.
Så vad är det man hittar.. Och herregud va hemskt.
Ser ni skräcken i hästens ögon?? Varför pågår detta på världens djurparker??
Och varför är människan så grym?? Kan inte förstå sånt här.
Blir ju bara ledsen när jag tittar på bilden.
Och skäms för att leva i denna grymma värld där vi människor söker spänning på detta sättet.


Bilderna kommer från en djurpark i Xiamen i sydöstra Kina.
Här kan besökarna bevittna hur lejon på 190 kilo och ännu tyngre tigrar klättrar upp på hästryggen och tar sig en runda i manegen, ivrigt påhejade av tränare med piska.
Spektaklet är bara ett i raden av dem som utspelar sig på landets okända djurparker där lejon, tigrar och björnar får sitta ensamma i trånga burar och besökarna inte bryr sig nämnvärt om hur djuren behandlas.
På Xiogsen Bear and Tiger Mountain village in Guilin kan publiken se hur levande lamm kastas till tigrar och i Jinan har björnar tvingats tävla med tyngdlyftare om vem som är bäst på att dra bilar. I Changchun har en tiger fösts in i samma bur som en oxe. För att höja spänningen har tigern försetts med munkorg vilket lett till en mycket utdragen kamp på liv och död.
Organisationen Rädda Kinas tigrar har dragit i gång en kampanj för att rädda de djur som hålls instängda på landets djurparker.
Målet är att släppa ut tigrarna från deras burar, starta uppfödningsprogram och återinföra de stolta djuren till sina rätta element efter att de fått lära sig att jaga på egen hand.

Inga kommentarer: