måndag 18 februari 2008

Finska pinnar


Idag så tycker jag att vi hyllar Finland.
Med ett recept på Finska pinnar.

Ingredienser 60 st
5 bittermandlar
200 g smör
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 uppvispat ägg
1/2 dl hackad sötmandel
2 msk pärlsocker

Gör så här:
Riv bittermandlarna fint. Skär smöret i bitar.
Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en deg för hand eller i matberedare.
Låt degen vila i kylskåp 1/2 - 1 tim.
Sätt ugnen på 200°.
Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm.
Lägg dem intill varandra. Pensla alla längder på en gång med ägg.
Strö över mandel och pärlsocker.
Skär längderna samtidigt i 4 - 5 cm långa bitar.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 9 - 10 min.

Inga kommentarer: